expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

KLIK PILIH BAHASA

Wednesday, June 11, 2014

ABBY DAKWA FARHAN BUAT TUDUHAN PALSU

 
Lagi kisah kontroversi perceraian Abby Abadi! Jika semalam, kecoh kisah pendedahan oleh Farhan tentang punca sebenar dia bercerai dengan Abby, hari ini Abby telah tampil dengan jawapan balas terhadap semua tuduhan ke atasnya. Abby yang sangat tidak puas hati dengan semua tuduhan yang mengecam dirinya mendera bekas suaminya itu, telah tampil menjelaskan segalanya.

Menurut Abby kebanyakan kenyataan yang dikeluarkan Farhan itu adalah satu pembohongan dan Abby mendakwa bahawa bekas suaminya itu telah biasa menipu. Berikut adalah luahan hati Abby yang dikongsi di satu laman sosial:

"Assalamualaikum……. Selamat Petang! ALHAMDULLILLAH……… Syukur pd ALLAH. Berdasarkan kenyataan dr Farhan kepada media di mahkamah tadi, ini penjelasan Sy. Sy tiada saksi disini. Hanya ALLAH SWT Maha Mengetahui semua ini……

Terkejut Sy baca kenyataan2 yg dibuat ini. Sehabis baik Sy tutup ‘semua’ cerita yg tak perlu org luar tahu sepanjang kami bersama sbg suami isteri, walaupun berbagai andaian dibuat berdasarkan kenyataan biasa Sy sebelum ini…. hari ini Muhammad Noor Farhan Che Bakar dengan jayanya mereka2 cerita utk tutup cerita yg sebenarnya. Anak3 Sy, bibik Sy, kawan2 terdekat Sy pun tak sangka yg Farhan cakap dia didera…..

Walhal sebelum ini kalaupun ada bergaduh situ sana sini, tp semuanya baik2 saja. Biasalah hidup rumahtangga kan? Dah tentu ada pasang surutnya…. Sy ada msg dia cakap pasal kenyataan ini, tp dia tak jawab pula… Sy berani je nk berdepan. Jumpakan lagi senang cerita. Kenapa mesti buat kenyataan yg secara tak sedar membuka aib sendiri? Yg kenyataan dia, Sy minta duit, tak bagi Sy marah.. yg tu palsu.

Amboiii! Banyaknya duit dia yer… Kata Sy baling kunci motor? Pegang kunci motor pun Sy tak pernah……. Kenapa mcm tu @cintaku_hanya_padamu yer? Setiap kali ada yg tak kena, gaduh.. bukan nk selesaikan. larikan diri… Tak balik2.

Sy ajak bincang… taknak….. alih2 utk yg terakhir kali ni keluar cerita begini? Ingat ALLAH tak ni? Sejujurnya ‘cerita rekaan’ ini tak terjangka dek akal Sy………Hampir 95% cerita itu di reka semata2 nk selamatkan diri dia. ALLAHUAKHBAR….

Mohon ALLAH SWT jaga dia. Tak sangka cubaan dia mengaibkan sy sejauh ni………… ALHAMDULLILLAH…. Satu saja dari Sy: Untuk Sahabat2 diluar sana, Anda buleh baca, buleh dengar je apa yg dia kata… tp percaya jangan. Sebab dia mmg dah terbiasa MENIPU.

Jangan tokok tambah cerita Sahabat… kalau taktahu lebih baik diam saja k……..Tak selesai lagi. Banyak episod lagi ni…… Tunggu tindakan seterusnya di Mahkamah nanti. Sy terima takdir ini sebagai ‘ujian’ utk Sy. Wat lek Wat Peace je k"


Selain itu, Abby juga memberitahu bahawa bekas suaminya, Farhan telah pun meminta maaf darinya berikutan cerita tersebut yang didakwa Farhan telah diputar belitkan oleh media. Menerusi akaun instagramnya Abby telah berkongsi mesej dia dan Farhan di mana Farhan telah meminta maaf atas perkara tersebut.Edited by,
Farahhasina